بهترین آجر برای دیوار چینی کدام است؟

بهترین آجر برای دیوار چینی

آجرها از گذشته‌های دور، بهترین مصالح برای دیوار چینی بوده‌اند. از آجر برای دیوار چینی‌های داخلی و خارجی، سقف و ستون و دیگر قسمت‌های ساختمان استفاده می‌شود. برخی از آجرها برای نمای ساختمان هم کاربرد دارند. به‌صورت کلی آجرها در انواع و اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند که هریک مزایای خاص خود را دارند، اما از میان آجرهای مختلف، برخی برای دیوار چینی بهتر هستند و کارایی بیشتری دارند؛ به همین دلیل در این مطلب قصد داریم به این سؤال پاسخ دهیم که: «بهترین آجر برای دیوار چینی کدام است؟» اگر این موضوع برای شما نیز دغدغه ایجاد کرده و می‌خواهید بهترین آجر برای دیوار چینی را بشناسید، با ما همراه شوید.

 بهترین آجر برای دیوار چینی کدام است؟

انواع آجر برای دیوار چینی کدام‌اند؟

چند نوع آجر مختلف وجود دارد که می‌توان برای دیوار چینی از آن‌ها استفاده کرد. البته برای انتخاب و خرید آجر برای دیوار چینی باید با مواردی همچون «بودجه‌ مورد نظر»، «وزن سازه» و «نوع دیوار ساده یا نمایی» توجه داشته باشید. به‌صورت کلی از آجرهای زیر برای دیوار چینی استفاده می‌شود:

  • آجر سفال تیغه‌ای

این آجرها برای دیوار چینی و تیغه چینی کاربرد دارند. این آجرها در انواع آجر سفالی فوم‌دار، آجر تیغه‌ای 15، آجر تیغه‌ای 10 و آجر سفال سقفی در بازار موجود هستند. این آجرها پایداری بالایی دارند و عایق مناسبی برای گرما و صوت محسوب می‌شوند. در حال حاضر، آجر سفالی با سوراخ‌های افقی و به شکل مکعبی تولید می‌شود که به‌دلیل جذب آب کم سبب چسبندگی زیاد ملاط به سطح آن‌ها می‌شود. این آجرها وزن سبکی دارند و استفاده از آن‌ها به‌صرفه است، اما برای نماکاری جذاب نیستند.

  • آجر لفتون (بهمنی)

آجر لفتون یا آجر بهمنی گزینه‌ای ایده‌آل برای دیوار چینی محسوب می‌شود. آجرهای لفتون سوراخ‌دار هستند و در ساخت پی، دیوار چینی، سوله‌سازی و اجرای سقف کاربرد دارند. وجود سوراخ در این آجرها سبب سبک‌تر شدن وزن آن‌ها در مقایسه با آجرهای قدیمی شده است. آجرهای لفتون در ابعاد ۵.۵×۱۰×۲۱.۵ و ۵×۱۰ ×۲۱.۵ قابل سفارش هستند. همچنین به‌دلیل داشتن سوراخ، وزن نسبتاً مناسب و کاربردهای خود، جزء بهترین گزینه‌ها برای دیوار چینی در نظر گرفته می‌شوند.

  • آجر قزاقی

آجرهای قزاقی از قدیمی‌ترین انواع آجر هستند که از قدیم برای ساخت خانه، مسجد و دیگر مکان‌ها از آن‌ها استفاده می‌شد. این آجرها هیچ سوراخی ندارند و معمولاً با رنگ‌های مختلف در ابعاد 5.5×20×10 سانتی‌متری به بازار عرضه می‌شوند. این آجرها بیشتر برای بازسازی مکان‌های سنتی و قدیمی کاربرد دارند.

  • آجر نسوز

آجرهای نسوز جزء مستحکم‌ترین و مقاوم‌ترین آجرها برای دیوار چینی هستند. استفاده از این به‌منظور ایمن‌سازی ساختمان در برابر زلزله، آتش‌سوزی و… است. آجرهای نسوز، کیفیت بالا و ظاهر بسیار شکیلی دارند که قیمت آن‌ها را نیز از سایر آجرها بالاتر می‌برد؛ بنابراین از آجرهای نسوز برای دیوار چینی ساختمان‌های لاکچری و لوکس استفاده می‌شود. آجر نسوز معمولاً در ابعاد 5.5×20×10 سانتی‌متری ارائه می‌شود. آجرهای نسوز در انواع آجر نسوز سمیرم، آجر نسوز شاموتی و آجر نسوز سفید و مشکی در بازار وجود دارند. استفاده از این آجرها به تبحر نیاز دارد و باید افراد حرفه‌ای از آن‌ها استفاده کنند.

آجر دیوارچینی

  • آجر فشاری

آجر فشاری با نام‌های آجر زبره، توپر و گری هم شناخته می‌شود. این آجرها به‌دلیل وزن زیاد بیشتر برای دیوار چینی دیوارهای حمال استفاده می‌‌شوند. آجرهای فشاری در ابعاد استاندارد 5.5×22×10 سانتی‌متری تولید و برای ایجاد دیوارهای ۱۰ تا ۴۰ سانتی‌متری استفاده می‌‌شوند. البته در حال حاضر با توجه به تولید گسترده آجرهای سبک و سوراخ‌دار برای دیوار چینی، استفاده از آجرهای فشاری بسیار محدود شده است و تنها برای موارد خاص از آن‌ها استفاده می‌کنند.

چندین آجر مختلف برای دیوار چینی وجود دارد که هرکس با توجه به مقدار بودجه و شرایط خود می‌تواند نوع خاصی از آن را برای دیوار چینی انتخاب کند. در ادامه بهترین آجر برای دیوار چینی را به شما معرفی می‌کنیم:

برای دیوار چینی آجر ساده بهتر است یا سوراخ‌دار؟

با اطمینان می‌توان گفت آجرهای سوراخ‌دار برای دیوار چینی بهتر از آجرهای ساده هستند. این موضوع چند دلیل مهم دارد:

  • فلسفه وجود سوراخ در آجر به جذب بیشتر ملاط برمی‌گردد. درواقع در آجرهایی که سوراخ‌دارند، ملاط در سو‌راخ آن‌ها نفوذ کرده و استحکام و چسبندگی بهتری را برای دیوار ایجاد می‌کند.
  • آجرهایی که سوراخ‌دارند، وزن کمتری در مقایسه با آجرهای ساده دارند و همین موضوع استفاده از آن را برای دیوار چینی آسان‌تر می‌کند.
  • حمل و برداشت آجرهای سوراخ‌دار از آجرهای ساده و بدون سوراخ بهتر است.

آجرهای لفتون یا بهمنی نمونه رایج آجرهای سوراخ‌دار هستند که به‌صورت گسترده برای دیوار چینی استفاده می‌شوند. شما نیز می‌توانید برای دیوار چینی‌های داخلی و خارجی سازه خود از آجرهای سوراخ‌دار استفاده کنید.

بهترین آجر برای دیوار چینی کدام است؟

اگرچه تمام آجرهایی که در قسمت‌های فوق معرفی کردیم می‌توانند برای دیوار چینی استفاده شوند، با توجه به قیمت و گستردگی کاربرد می‌توان گفت آجرهای لفتون 10 سوراخه بهترین آجر برای دیوار چینی هستند. مواد اولیه آجر لفتون شامل خاک رس، شیل و خاک نسوز است که می‌توانید برای دیوار چینی داخلی یا خارجی از آن استفاده کنید. از جمله مزایای کلی آجرهای لفتون می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه
  • وزن مناسب
  • قیمت مناسب و کارایی بالا
  • پر شدن درون سوراخ‌ها با ملاط و سیمان و استحکام بیشتر
  • استفاده محکم‌تر از میلگرد
  • بافت متراکم و یکنواخت

مزایای فوق سبب شده‌اند لفتون به بهترین آجر برای دیوار چینی تبدیل شود. با توجه به ارائه وسیع لفتون در سطح کشور، شما می‌توانید به‌راحتی این مدل آجر را سفارش دهید.

 بهترین آجر برای دیوار چینی

آیا می‌توان از آجر لفتون برای نما استفاده کرد؟

آجرهای لفتون در چند رنگ مختلف از جمله زرد، قرمز و گلبهی وجود دارند. از این میان، رنگ‌های زرد و گلبهی می‌توانند برای نمای بیرونی ساختمان استفاده شوند. آجرهای مخصوص برای نماکاری وجود دارد که برخی‌ها برای دیوار چینی از لفتون و برای نما از آجرهای مخصوص نما استفاده می‌کنند، اما در صورتی که تمایلی به استفاده از آجرهای مخصوص نما ندارید، می‌توانید از آجر لفتون با رنگ روشن برای نماکاری هم استفاده کنید. برای این منظور باید از شخصی حرفه‌ای کمک بگیرید تا در چینش آجرها برای نما دقت کافی به خرج دهد. استفاده از آجر لفتون می‌تواند نمای شیک و جذابی را ایجاد کند.

جمع‌بندی

آجر لفتون می‌تواند بهترین آجر برای دیوار چینی و حتی نماکاری ساختمان‌ها باشد. این نوع آجر روی سطح خود 10 عدد سوراخ به قطر ۲ تا ۳ سانتی‌متر دارد. در بعضی از آن‌ها نیز ممکن است تعداد سوراخ‌ها کمتر و ۳ سوراخ با قطر ۴.۵ سانتی‌متر باشد. وجود سوراخ در آجر لفتون علاوه بر کم کردن وزن نهایی سازه، موجب افزایش استحکام آن خواهد شد. از دیگر مزایای وجود سوراخ در آجرهای لفتون، قرارگیری بیشتر ملاط در آن‌هاست که باز هم استحکام بیشتری را در پی دارد. از آجر لفتون با رنگ‌های روشن همچون زرد و گلبهی می‌توان برای نمای بیرونی ساختمان استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *